Hem Styrelse och ägare Våra fastigheter Kontakt
Folkets Hus, som invigdes 1960, byggdes som ett allaktivitetshus med spännande arkitektur. Kongresshallen är hjärtat i byggnaden och rymmer närmare 1400 personer. Runt den ligger ett antal konferensrum i olika storlekar, utställningsytor och restauranger.

Folkets Hus är, liksom Norra Latin, kulturminnesmärkt för sin tidstypiska arkitektur. Den nuvarande byggnaden ritades av arkitekten Sven Markelius och byggdes under 50-talet i tre etapper. I juni 1960 hölls invigningen. Det ursprungliga Folkets Hus, som låg på samma tomt, invigdes 1901.

Norra Latin är idag en toppmodern konferensanläggning med fräscha mötesrum med modern teknisk utrustning. De vackra skolsalarna fungerar som möteslokaler och ljusgårdarna används till kaffepauser, middagsbufféer eller fester.

Norra Latin invigdes på hösten 1880 i kung Oscar II:s och ärkebiskopens närvaro. I mer än hundra år tjänstgjorde byggnaden som skola. Här har många utbildats i de klassiska ämnena. Norra Latin blev en samskola från att tidigare ha varit en pojkskola. På 60-talet öppnades balettklasser där bland andra prima ballerinan Anneli Alhanko gick.

Efter renovering återinvigdes Norra Latin 1989 och fungerar sedan dess som konferensanläggning. Byggnaden ritades av arkitekten Helgo Zettervall i florentinsk renässansstil. Den har två glastäckta ljusgårdar på ömse sidor om den centrala trapphallen. Gymnastiksalen kallas idag Pelarsalen och är en av Norra Latins största lokaler. I Aulan finns den ursprungliga trettonstämmiga orgeln kvar. Den har renoverats och återinvigdes den 24 augusti 1997.

Konferensverksamheten i Norra Latin och Folkets Hus drivs idag av Stockholm City Conference Centre AB som ingår i Stureplansgruppen. I Folkets Hus finns även hyresgästerna Scandic Norra Bantorget, Le Bon Palais och Dansens Hus.
AB Folkets Hus i Stockholm / Bantorget Fastighets AB
Box 305 I SE-101 26 Stockholm I Sweden
Besöksadress: Drottninggatan 71 B
Telefon: +46 (0)8 402 41 00
www.stofh.se